Kredia bankare dhe pavlefshmeria e normes

Besoj se Ervini ka dashur te permendi kredite afatgjata vjecare me interest te fiksuar. Perndryshe nuk mund ta imagjinoj qe te marresh para borxh dhe praktikisht nuk di sesa do te duhet te kthesh mbrapsht.

Ne linje me artikullin, nje perkthim i redaktuar i kesaj do te ishte gjithashtu shume i mire: Nqs nga ana tjeter flitet per kontrata te Kredia bankare dhe pavlefshmeria e normes ku banka ka dhene hua me interes fiks te percaktuar per nje afat 6 muaj, nje vit, dy vjet bile deri ne 5 vjet dhe me vone ben si do, atehere une cuditem si ka akoma njerez qe e marrin rrezikun dhe marrin kredi neper banka qe as nuk duhet te quhen banka por fajdexhinj rrugesh Ky interes eshte mbi baza 3 muaj, 6 muaj, 1 vit dhe maksimumi 2 vjet.

Pjer Thomas - 22 Prill - DFhe perderisa ata marin kete lloj kredie pothuajse perdite, eshte normale qe kur banka vendose te ndryshoje normen e interesit ti njoftoje.

Por, artikulli eshte shume i nevojshem dhe ne te mire te publikut. ABekteshi - 22 Prill - Artikulli nuk sqaron nese behet fjale per kredi me interes variabel.

Kreditë, një kurth i shëmtuar

Nese eshte keshtu sic thoni ju me larte, pra qe banka mund ta ndryshoje interesin ndaj kredise se mbetur si ti teket dhe jo i percaktuar ne kontraten e huase, atehere i dashur gazetar jeni jo i lutur por i detyruar qe ta denonconi publikisht kete banke dhe minimalisht te publikoni emrin e saj.

Mendoj se duhet te besh per disa kohe pushime te zgjatura, per te riaktivizuar kthjellesine e mendimit. Qe ta kuptosh po ta nis me depozitat se pa depozita nuk ka kredi. Gazetar mos na ngatero kredite hipotekare, kredite afatshkurtera apo edhe overdraftet me kredite konsumatore nepermjet kartave te kreditit.

Se dyti, renia e normave te liborit dhe euriborit nuk ul te ardhurat e bankave per sa i perket kredive ne valute kur normat e ketyre qendrojne konstante ose rriten sic thua tisepse tashme fondet sigurohen me lire, dhe shiten po aq ose me shtrenjte, sic thua perseri ti.

Kjo shpjegon edhe mosreagimin e normes baze qe do te prisje ti. Dyfishimi i marzhit ka te beje me veshtiresite ne likuiditet, pervec babezise.

Gazetar, mesa duket, rutina e perditeshme e puneve dhe intesiteti i larte i shkrimeve te con ne llodhje mendore qe shoqerohet me gabime te karakterit teknik por dhe llogjik. Por per konfirmim i hodha nje sy normave per 2 vitet e fundit tek ca revista Monitor qe me zuri dora: Me kete shembull qe ti jep per te argumentuar dicka tjeter, ne fakt ke thene dicka shume te rendesishme per menyren sesi veprojne bankat ne dhenjen e kredive dhe se si ato i sanksionojne interesat ne kontratat e huase me klientet.

Por ndihme ne injektim likuiditeti ka pasur. Kur nje klient vendos te depozitoje para ne nje banke dhe nuk do ti levize per nje fare kohe, banka atij i jep interes. Duke qene qe leku ka kohe qe ka ikur ne drejtim te paditur, patjeter qe interesat do jene me te larta Kujto ARM-te e krizes.

Kristida - 22 Prill - Ligji 80/ Per Arsimin e Larte Dhe Kerkimin Shkencor, Fletorja Zyrtare. Ky eshte Ligji i ri (tashme ne fuqi) mbi Arsimin e Larte i aprovuar ne vitin Albania - Report on the observance of standards and codes (ROSC): accounting and auditing: Shqiperi - Raport mbi vezhgimin e standardeve dhe kodeve (ROSC): kontabilitet dhe auditim (Albanian).

PARAJA DHE BANKA killarney10mile.com Drita Krasniqi.

Documents & Reports

We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. 1 And when Ba'laam saw that it pleased the LORD to bless Israel, he went not, as at other times, to seek for enchantments, but he set his face toward the wilderness.

2 And Ba'laam lifted up his eyes, and he saw Israel abiding in his tents according to their tribes; and the Spirit of God came upon.

LIGJI 80 2015 PER ARSIMIN E LARTE DHE KERKIMIN SHKENCOR FLETORJA E BOTIMEVE ZYRTARE

Duke u bazuar ne keto vite akademike si dhe nga ato qe degjojme perdite ne media, kohet e fundit na eshte bere ligj qe norma e interesit ndikon te investimet; pra rritja e normes.

Punim seminarik "PARAJA DHE BANKAT" 1. 1 Punim seminarike ne lenden Paraja dhe financa me temë ”PARAJA DHE BANKAT” Punoi: Valmir Nuredini killarney10mile.com

Download
Kredia bankare dhe pavlefshmeria e normes
Rated 5/5 based on 33 review